16/10/2023

Η θετική αλλαγή ξεκινά από την κουζίνα μας!

εκκίνηση έργου "σΤροφή στη γειτονιά"

Παπάγος-Χολαργός
σΤροφή στη γειτονιά
δημοσιότητα
incommon-Η θετική αλλαγή ξεκινά από την κουζίνα μας!

Κάτι νέο συμβαίνει στον Δήμο Παπάγου-Χολαργού

Με το έργο “σΤροφή στη γειτονιά” ερχόμαστε κοντά με κατοίκους, σχολεία, επιχειρήσεις, θεσμικούς φορείς και οργανώσεις στον Δήμο Παπάγου-Χολαργού για να μάθουμε μαζί και δημιουργικά πώς μπορούμε να διαχειριζόμαστε σωστά τους διαθέσιμους πόρους αντί να τους σπαταλάμε.Για να ζούμε στο δημόσιο και ιδιωτικό μας χώρο μας πιο καθαρά, ποιοτικά και χαρούμενα. Για να κάνουμε σΤροφή σε μια βιώσιμη γειτονιά που θα απολαμβάνουμε ατομικά και συλλογικά.

incommon-

Μπορούμε να κάνουμε το πρώτο βήμα με τα υπολείμματα από τα μαγειρέματα, τα παρασκευάσματα ή και τα τρόφιμα που περισσεύουν στις κουζίνες μας καταλήγοντας τελικά στον κοινό κάδο σκουπιδιών και στη συνέχεια σε μια χωματερή.

Γιατί αυτή είναι μια βλαβερή επιλογή;

Επειδή η ταφή των τροφικών υπολειμμάτων (οργανικά απόβλητα) επιβαρύνει το περιβάλλον (ατμοσφαιρικοί ρύποι), την οικονομία (υψηλό κόστος λειτουργίας χωματερών, πρόστιμα για μη περιορισμό υγειονομικής ταφής) και την ίδια την κοινότητα. Όμως, αυτή η εικόνα μπορεί να αντιστραφεί με τη σΤροφή στον καφέ κάδο της γειτονιάς μας που προορίζεται αποκλειστικά για τα οργανικά μας απορρίμματα. 

Γιατί ασχολούμαστε με έναν κάδο σκουπιδιών;

Οι καφέ κάδοι είναι κάτι πολύ περισσότερο από απλοί… κάδοι σκουπιδιών. Συγκεντρώνουν τα τροφοσκουπίδια μας για να τους δώσουν νέα αξία αφού τα προορίζουν να γίνουν κομπόστ. Ένα πολύτιμο εδαφοβελτιωτικό, ένα φυσικό και πλούσιο λίπασμα για τα φυτά και τη γη μας. Με τον τρόπο αυτό βοηθάμε έμπρακτα σε κάτι αληθινά καλό για τη γειτονιά και το περιβάλλον με τρόπο απλό, οικονομικό και άκρως κυκλικό! Αξιοποιούμε τους πόρους, δεν τους σπαταλάμε, δεν αφήνουμε τίποτα να πάει χαμένο. Τα βασικά συστατικά για τη σΤροφή στη γειτονιά είναι: Διαλογή στην πηγή με χρήση του καφέ κάδου Σωστή χρήση των καφέ κάδων Συνεργασία όλων όσων αποτελούμε το κύτταρο της γειτονιάς μας (κάτοικοι, επιχειρήσεις, σχολεία, τοπικοί φορείς). Γιατί ομαδικά και συντονισμένα μπορούμε να κάνουμε τη διαφορά με τη σΤροφή σε μια νέα ωφέλιμη συνήθεια!

σΤροφή στη γειτονιά

Δείτε επίσης
incommon-Συμμετοχή στο Humanity Reloaded Fest των Γιατρών Χωρίς Σύνορα
23/02/2024

Συμμετοχή στο Humanity Reloaded Fest των Γιατρών Χωρίς Σύνορα

για έναν υγιή, βιώσιμο και ανθρώπινο πλανήτη

Αθήνα
δημοσιότητα
incommon-Προβολές ταινιών με ελεύθερη είσοδο στην Άνω Πόλη
09/01/2024

Προβολές ταινιών με ελεύθερη είσοδο στην Άνω Πόλη

Τύπος Θεσσαλονίκης

Θεσσαλονίκη
κύκλος
δημοσιότητα
incommon-Σταθερά σημεία συλλογής υπολείμματος καφέ
19/01/2024

Σταθερά σημεία συλλογής υπολείμματος καφέ

μάθε πού μπορείς να ανακυκλώσεις τον καφέ σου

Θεσσαλονίκη
κάφσιμο
δημοσιότητα
Όλα τα νέα