Γιορτή στη Γειτονιά

δελτίο τύπου

Παπάγος-Χολαργός
σΤροφή στη γειτονιά
δημοσιότητα
incommon-Γιορτή στη Γειτονιά

Γιορτή στη γειτονιά… για τη φροντίδα του περιβάλλοντος μας

Δωρεάν εργαστήρια κομποστοποίησης, μουσική, κέρασμα και “δώρο”-εργαλεία για κομποστοποίηση στο σπίτι

Ο Δήμος Παπάγου-Χολαργού σε συνεργασία με την incommon, μας προσκαλούν το Σάββατο, 2 Μαρτίου 2024, 11.00-13.00 (Εμπορικό Κέντρο Holargos Center), σε μια γιορτή στη γειτονιά για να περάσουμε όμορφα κάνοντας μαζί μια στροφή στον τρόπο που φροντίζουμε το περιβάλλον και τον πλανήτη!


Μαζευόμαστε στο Εμπορικό Κέντρο του Χολαργού (Λεωφ. Περικλέους 56) από τις 11.00 έως τη 13.00 και μαθαίνουμε πώς να μετατρέπουμε τα υπολείμματα φαγητού και τα υπολείμματα της αυλής ή του κήπου μας σε εδαφοβελτιωτικό (λίπασμα) πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά και πώς μειώνουμε τα τροφοσκουπίδια που πάνε στη χωματερή συμβάλλοντας στο να έχουμε έναν πιο υγιή πλανήτη!


Ακόμη, ενημερωνόμαστε για τον καφέ κάδο που συναντάμε στις γειτονιές μας και τον ρόλο του στην προσπάθεια να δώσουμε νέα αξία στα βιοαπόβλητα που καθημερινά προκύπτουν στον χώρο μας μειώνοντας παράλληλα τους ρύπους.

incommon-

Στο πλαίσιο της γιορτής θα διεξαχθεί δωρεάν πρακτικό εργαστήριο για παιδιά ηλικίας 5 ετών και πάνω καθώς και για ενήλικες, όπου θα δοθούν βασικές πληροφορίες και πρακτικές συμβουλές κομποστοποίησης. Τα διάφορα είδη κομπόστ και τα οφέλη τους, ο καφέ κάδος και το ρίχνουμε ή όχι μέσα του, το πώς κάνουμε κομποστοποίηση στο σπίτι είναι μερικά από όσα θα μάθουν όσοι και όσες συμμετέχουν. Με την ολοκλήρωση του εργαστηρίου θα δοθούν μικροί καφέ κάδοι κουζίνας και μαγνητάκια ψυγείου ως χρήσιμα εργαλεία για την κομποστοποίηση στο σπίτι.

Ας κάνουμε όλοι και όλες σΤροφή στη γειτονιά μας μειώνοντας τα απορρίμματα, επαναχρησιμοποιώντας και ανακυκλώνοντας με τρόπο ωφέλιμο για εμάς και το περιβάλλον!

Ταυτότητα εκδήλωσης
Ημερομηνία: Σάββατο, 2 Μαρτίου 2024
Διεξαγωγή δύο εργαστηρίων: 11:30 και 12:30
Εμπορικό Κέντρο Holargos Center (Λεωφ. Περικλέους 56)-κεντρική είσοδος
Είσοδος: ελεύθερη

Πρόγραμμα ΦΥΣΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΚΑΙΝΟΤΟΜΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ 2023, Α.Π. 4: ΚΑΙΝΟΤΟΜΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ, 50.000€, Χρηματοδότηση “Πράσινο Ταμείο”, incommon

 

Δείτε επίσης
incommon-Συμμετοχή στο Humanity Reloaded Fest των Γιατρών Χωρίς Σύνορα
23/02/2024

Συμμετοχή στο Humanity Reloaded Fest των Γιατρών Χωρίς Σύνορα

για έναν υγιή, βιώσιμο και ανθρώπινο πλανήτη

Αθήνα
δημοσιότητα
incommon-Προβολές ταινιών με ελεύθερη είσοδο στην Άνω Πόλη
09/01/2024

Προβολές ταινιών με ελεύθερη είσοδο στην Άνω Πόλη

Τύπος Θεσσαλονίκης

Θεσσαλονίκη
κύκλος
δημοσιότητα
incommon-Σταθερά σημεία συλλογής υπολείμματος καφέ
19/01/2024

Σταθερά σημεία συλλογής υπολείμματος καφέ

μάθε πού μπορείς να ανακυκλώσεις τον καφέ σου

Θεσσαλονίκη
κάφσιμο
δημοσιότητα
Όλα τα νέα