30/10/2023

3ος Γαστρονομικός Περίπατος στην Άνω Πόλη

δελτίο τύπου

Θεσσαλονίκη
κύκλος
δημοσιότητα
incommon-3ος Γαστρονομικός Περίπατος στην Άνω Πόλη

«Μην πετάς, διάλεξε μεΝού να φας»

Μια διαφορετική γευστική περιήγηση μέσα από τον 3ο Γαστρονομικό Περίπατο στην ιστορική γειτονιά της Άνω Πόλης προτείνει ο Κύκλος, το εργαστήριο της incommon, την Πέμπτη, 2 Νοεμβρίου 18.00-21.00.

«Η ιδέα είναι να ενημερώσουμε τον κόσμο με έναν τρόπο ευχάριστο και αποτελεσματικό γύρω από την απώλεια και τη σπατάλη τροφής που επιβαρύνει σε μεγάλο βαθμό το περιβάλλον, την υγεία αλλά και τον προϋπολογισμό μας. Να ζήσουμε όλοι μαζί μια εμπειρία που εκτός από γευστική απόλαυση προσφέρει και ωφέλιμη τροφή για σκέψη γύρω από το ζήτημα, προσφέροντας πρακτικές ιδέες από το χώρο της εστίασης για τον περιορισμό του food waste», δηλώνει η Σόφη Σαρρή, Υπεύθυνη Αστικής Καινοτομίας της incommon.

Πρόκειται για μια από τις βασικές δράσεις του Κύκλου, του εργαστηρίου της incommon, της οργάνωσης που προάγει την κυκλική οικονομία σε συνεργασία με την κοινότητα εφαρμόζοντας πρώτη το μοντέλο της κυκλικής γειτονιάς την Άνω Πόλη της Θεσσαλονίκης.

Όσοι και όσες συμμετέχουν στον 3ο Γαστρονομικό Περίπατο με κεντρικό μήνυμα Μην πετάς, διάλεξε μεΝού να φας θα έχουν την ευκαιρία να γευτούν «γαστρονομικούς θησαυρούς» που προκύπτουν από την επαναξιοποίηση όσων απομένουν από άλλες παρασκευές στις κουζίνες επιχειρήσεων και εγχειρημάτων στην ΄Άνω Πόλη. Με τον τρόπο αυτό, οι επαγγελματίες κουζίνας τους δίνουν νέα γευστική και θρεπτική αξία μειώνοντας ταυτόχρονα τα απορρίμματα τροφής και το περιβαλλοντικό τους αποτύπωμα. Παράλληλα, ενημερώνουν για τον τρόπο παρασκευής, δίνοντας ιδέες και πρακτικές οδηγίες ώστε να μπορεί κάποιος/α να εφαρμόσει όσα δοκιμάσει και στη δική του/της κουζίνα. Μάλιστα, η εμπειρία αποκτά επιπλέον κυκλικό χαρακτήρα καθώς οι συμμετέχοντες/ουσες καλούνται να φέρουν τα τάπερ τους για να μειωθεί η χρήση πλαστικών μίας χρήσης.

Φεύγοντας στόχος είναι να τα έχουν γεμίσει με ιδέες για εύκολες, υγιεινές και βιώσιμες διατροφικές συνήθειες. «Η ουσία είναι να καταλάβουμε τη σημασία της επαναξιοποίησης των πόρων που στην εποχή μας καταναλώνονται και εξαντλούνται αλόγιστα σε βάρος του πλανήτη Γη και της ανθρωπότητας. Στη φύση λειτουργεί αυτόματα το μοντέλο της σοφής διαχείρισης όπου τίποτα δεν πετιέται και δεν πάει χαμένο. Εμείς πρέπει απλώς να το βάλουμε στην καθημερινότητά μας», εξηγεί η Σόφη Σαρρή τονίζοντας ότι η μέχρι τώρα ανταπόκριση του κόσμου δείχνει ότι έχουμε την όρεξη και τη δύναμη να φέρουμε την αλλαγή ξεκινώντας από εκεί όπου ζούμε καθημερινά, στα σπίτια και στη γειτονιά μας.

 

incommon-

Ταυτότητα δράσης

Πέμπτη, 2 Νοεμβρίου, 18.00-21.00

Προσφέρεται: χάρτης, οδηγίες και ένα κιτ περιήγησης

Απαραίτητα για τη συμμετοχή:

Δήλωση συμμετοχής 

Προσωπικό τάπερ και μαχαιροπίρουνο για τη δοκιμή των συνταγών και τη μείωση των πλαστικών μιας χρήσης!

Πληροφορίες: 2316009518

Ευχαριστούμε θερμά τα καταστήματα εστίασης για την αφιλοκερδή συμμετοχή:
• Κρεωνίδης “Το μπαλκόνι”, Λεωφόρος Όχι 4
• Νέα Φωλιά, Αριστομένους 4
• Το σπίτι του Πασσά, Αποστόλου Παύλου 35
• Η στάση, Ανδοκίδου 1
• Τοίχο – Τοίχο, Στεργίου Πολυδώρου 1
• Little Big House, Ανδοκίδου 24
• Yaya, Ηροδότου 25